Donau Passau Krems hotels 6 d. | individuele reis fietsvakantie

Donau Passau – Krems treinspecial

De Donau treinspecial over één van de mooiste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s langste rivier.

De reis naar Passau maakt u snel en comfortabel per ICE. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen.

Wijnstreek Wachau
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein.

En natuurlijk zijn de hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes.

De fietsreis eindigt in Krems van waaruit u mooie excusies kunt maken o.a. naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.

U reist, vanaf elk Nederlands of Belgisch station, heen per ICE-trein naar Passau en terug direct vanuit Krems naar Nederland of België.

Prijs vanaf: 501.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...