Single Reis Kent Downs & Stour Valley 7 dagen | singlereis wandelvakantie

Wandelen door een Area of Outstanding Natural Beauty
 
Met een “down” in het Zuid-Engelse landschap wordt letterlijk een duin bedoeld: een niet te hoog zandheuveltje, met weinig bomen maar juist meer lage plantengroei, vaak gelegen in een sliert van vele van die downs op rij. Een “down” heeft dus niets te maken met laag of naar beneden gaan.Dwars door de Engelse graafschappen Surrey, Sussex en Kent lopen de North Downs en de South Downs, met daartussen een streek die Low Weald heet en waardoor het riviertje de Stour stroomt. Deze wandelvakantie volgt de Stour dwars door een fraai Engels landschap van de bron bij Ashford  tot de monding in de Strait of Dover. Overigens door een “Area of Outstanding Natural Beauty” (een “AONB”) – een streek die door de Britse overheid is erkend vanwege zijn buitengewone natuurlijke schoonheid.
 
Alles wat typisch Engels is, lijkt u tijdens deze reis tegen te komen, want County (Engels voor graafschap) Kent is Groot-Brittannië in miniatuur. Kent is een gebied van heuvels en riviertjes, weiden en akkers – die als een patchwork het landschap laten variëren -, kastelen en landhuizen, parken en tuinen, en oude stadjes en dorpen.
 
Het leuke van Engeland is dat daar misschien al wel duizend jaar geleden het lange-afstand-wandelen is ontstaan Soms gaat u namelijk langs een akker of door een weiland, eigenlijk privé-bezit, maar dankzij de eeuwenoude Right of Way voor wandelaars legaal om langs of over te gaan.
 
Vooraan in Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat er stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ, de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koningin Elisabeth II het hoofd is, samen met de aartsbisschop. Aan de noordrand van Canterbury ligt de University of Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietspaden, in een autoluwe en parkachtige omgeving. Hoewel voorzieningen zoals horeca en winkels ook in juli en augustus dagelijks open zijn – en gelukkig “studentenprijzen” blijven hanteren -, is het er in de zomermaanden relatief rustig omdat dan het onderwijs gestopt is en vele studenten naar huis zijn gereisd. 
 
Op nauwelijks een paar stappen afstand van het verblijf bevinden zich twee van de vier studentenrestaurants waar doorgaans het ontbijt (in Hut 8) en de avondmaaltijd (in Dolche Vita) gebruikt worden. Dat studenten door-het-jaar-heen gezond moeten eten, is bekend in de keuken en die klus klaren ze in de zomer niet anders! Dat een dag lang buiten wandelen goed is voor de eetlust, is bij deze reis, die op halfpensionbasis is,  dus een bijkomend voordeel. Het systeem is self-servicebuffet waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis, vegetarisch en groenten en salades. Drankjes  – behalve koffie, thee en water die wel inbegrepen zijn – tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on-engelse “studenten”-prijzen. Zoals overal op de universiteit van Canterbury het geval, is de bediening in het restaurant vriendelijk en behulpzaam.

Prijs vanaf: 695.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...