Fietsvakantie Bodensee 7 dagen start Konstanz per trein | individuele reis fietsvakantie

Fietsvakantie met de hoogtepunten rond de Bodensee

U reist comfortabel per luxe ICE naar Konstanz v.v.

De oevers van de Bodensee bevinden zich in drie landen: in volgorde van kilometers zijn dat Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De omtrek van het meer is ruim 250 kilometer. Bij deze reis verblijft u liefst twee dagen in het mooie Konstanz en een dag in de omgeving van Stein am Rhein met de watervallen van Schaffhausen (Tip: dag verlengen in Stein am Rhein om de watervallen van Schaffhausen te bezoeken).
 
Wat aanspreekt, is dat de Bodensee zon aantrekkelijk zomerklimaat heeft want vooral de oevers aan de noordzijde vangen flink veel extra zon. Het voorjaar begint er vroeg: al in april. Wanneer in mei de appelbloesem bloeit, toont de natuur een unieke kleurenpracht.
 
Plaatsen die u niet mag missen, zijn het stadje Stein am Rhein, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin-Museum en Lindau, de stad op een eiland.
 
Het fietspad rondom de Bodensee is Duitslands populairste fietsroute. Het parcours is vlak op het Duitse en Oostenrijkse traject tot licht-heuvelachtig aan de Zwitserse zijde. De route gaat zo vaak als mogelijk over vrijliggende fietspaden, waar fietsers niet gehinderd worden door autoverkeer. Dat alles maakt de Bodensee en omgeving een superfietsgebied voor iedereen!

Prijs vanaf: 648.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...