Fietsvakantie Duitse Donau 6 dagen per trein | individuele reis fietsvakantie

Fietsvakantie door het Schwarzwald en Schwaben

Per ICE trein snel en comfortabel naar Donaueschingen, naar het fraaie en inmiddels overbekende fietspad langs Europas langste rivier: De Donau Radweg. De Donau Radweg loopt van Donaueschingen in het Zwarte Woud tot Servië op de Balkan!

Het Duitse traject van deze fietsreis, van de bron van de Donau naar Passau, is het minst bekende en dus het rustigste deel. Landschappelijk het fraaist is het eerste deel, door Schwarzwald en Schwaben. Fietsend door het lieflijke dal van de hier nog zo jonge en smalle Donau is Ulm het doel van deze Donau-reis.

De bron van de Donau, in de kasteeltuinen van Schloß Fürstenberg in Donaueschingen, is de eerste blikvanger in het park.

Vlakbij ligt Schaffhausen met haar beroemde watervallen in de Rijn. Bijna de hele route gaat direct langs de Donau over een vlak en vrijliggend fietspad. Dat pad loopt door beschermde natuurgebieden zoals Obere Donau en Donaudurchbruch met soms zeldzame diersoorten.

U komt door schitterende historische plaatsen zoals Sigmaringen en Ulm. De munsterkerk van Ulm heeft de hoogste kerktoren ter wereld.

Onderweg kunt u de kloosters van  Beuron en Blaubeuren bezoeken. Dus alle gelegenheid om zowel heerlijk te fietsen als ook om regelmatig af te stappen en de omgeving te ontdekken.

Terugreis van Ulm per ICE-trein naar elk Nederlands of Belgisch Station.

Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer.

Prijs vanaf: 566.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...