Fietsvakantie Duitse Donau 9 dagen | individuele reis fietsvakantie

Fietsvakantie van het Zwarte Woud naar het Beierse Woud

Het fraaie en inmiddels overbekende fietspad langs Europas langste rivier heet de Donau Radweg en loopt van Donaueschingen in het Zwarte Woud tot in Servië op de Balkan! Het Duitse traject van deze fietsreis, van de bron van de Donau naar Regensburg, is het rustigste deel.
 
Fietsend door het lieflijke dal van de hier nog zo jonge en smalle Donau fietst u van het zuidwesten van het Schwarzwald naar het Bayerische Wald in het oosten. De Donaubron, in de kasteeltuinen van Schloß Fürstenberg in Donaueschingen, is de eerste blikvanger in het park. Vlakbij ligt Schaffhausen met haar beroemde watervallen in de Rijn.
 
Bijna de hele route gaat direct langs de Donau over een vlak en vrijliggend fietspad. Dat pad loopt door beschermde natuurgebieden zoals Obere Donau en Donaudurchbruch met een zeldzame flora en fauna.
 
U komt ook door schitterende historische steden zoals Ulm, met de Münster met de hoogste kerktoren ter wereld, en plaatsen als Sigmaringen, Ehingen, Ingolstadt en natuurlijk Regensburg, met de Dom Sankt Peter, de oudste brug over de Donau en Schloß Emmeram.
 
Onderweg kunt u de kloosters van Blaubeuren, Beuron en Weltenburg en het slot van Donauwörth bezoeken waarin een archeologisch museum is gehuisvest. In Gundelfingen bevindt zich een groot automuseum. Dus alle gelegenheid om zowel heerlijk te fietsen als ook om regelmatig af te stappen en de omgeving met bezienswaardigheden te ontdekken.

Deze reis is ook beschikbaar met trein.

Prijs vanaf: 611.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...