Fietsvakantie Elbe Radweg 8 dagen | individuele reis fietsvakantie

Fietsvakantie door het Toscana van Duitsland van Bad Schandau naar Wittenberg

Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat ook bekend als het Toscana van Duitsland: de ideale omgeving voor een mooie fietsreis. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar een keur aan zeldzame dier- en plantensoorten voorkomt.

Het Florence aan de Elbe
Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals Meißen met de Albrechtsburg, waar het wereldberoemde porselein gefabriceerd wordt, en natuurlijk Dresden: het “Florence aan de Elbe”.
 
U fietst door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland: Saale- Unstrut. U volgt een route van ca. 200 kilometer langs imposante barokke paleizen. Etappeplaatsen zijn ondermeer het charmante Renaissance- stadje Torgau en de wereldberoemde Lutherstad Wittenberg. Dit is de stad van de reformatie, de plaats waar Maarten Luther woonde en werkte. In Treblitz staat een mooi voormalig Cisterciënzer klooster (op dit moment in restauratie). Fraai is ook de botanische tuin in Treblitzscher met een grote diversiteit aan bomen, struiken en heesters uit 5 continenten.

Prijs vanaf: 495.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...