Fietsvakantie Elbe Radweg 8 dagen per trein | individuele reis fietsvakantie

Fietsreis door het Toscane van Duitsland van Bad Schandau naar Wittenberg
 
U reist per comfortabele ICE- trein naar Bad Schandau en terug vanuit Wittenberg.
 
Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe staat bekend als het Toscana van Duitsland; de ideale omgeving voor een mooie fietsvakantie. Op deze vlakke route gaan natuur en cultuur hand in hand. Het ene moment fietst u door heidevelden, dan weer langs wijngaarden en door lieflijke heuvellandschappen waar een keur aan zeldzame dier- en plantensoorten voorkomt.
 
Cultuur vindt u volop in prachtige plaatsen zoals Meißen met de Albrechtsburg, waar het wereldberoemde porselein gefabriceerd wordt, en natuurlijk Dresden: het “Florence aan de Elbe”.
 
Saale-Unstrut
U fietst door het noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland: Saale- Unstrut. U volgt een route van ca. 200 km langs imposante barokke paleizen. Etappeplaatsen zijn ondermeer het charmante Renaissance-stadje Torgau en de wereldberoemde Lutherstad Wittenberg. Dit is de stad van de reformatie, de plaats waar Maarten Luther woonde en werkte. In Treblitz staat een mooi voormalig Cisterciënzer klooster (op dit moment in restauratie). Fraai is ook de botanische tuin in Treblitzscher met een grote diversiteit aan bomen, struiken en heesters uit 5 continenten.

Prijs vanaf: 668.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...