Fietsvakantie Lüneburger Heide 8 dagen | individuele reis fietsvakantie

Fietsvakantie tussen Heide en Hanze

Lüneburg – tien tegen één dat u niet eerder van die plaats gehoord had. Lüneburg gaf zijn naam aan de Lüneburger Heide, een uitgestrekt bos- en heidegebied tussen Bremen, Hamburg en Hannover, dat wél een zekere bekendheid heeft. Deels bij fietsliefhebbers trouwens en dat komt dan goed uit, want de kenmerken zijn: bos en heide, ruimte en rust, en een vlak terrein  met “toppen” tot “maar liefst” 100 meter! 

De Lüneburger Heide is een rustig natuurgebied – zelfs officieel een beschermd natuurpark – maar is beslist niet verlaten of saai. Provincieplaatsjes zoals Celle en Verden an der Weser zijn bezienswaardig vanwege hun geschiedenis en hun typisch Duitse aanblik met de vele vakwerkhuizen. Lüneburg en het grotere Bremen zijn uniek omdat die in de late Middeleeuwen welvarende Hanzesteden waren, wat zelfs tegenwoordig nog te zien is in het straatbeeld. Ook onderweg tijdens het fietsen ontmoet u op het “platteland” alleen maar aantrekkelijke dorpjes met gunstig geprijsde horeca (Tagesuppe 2,50!) en vriendelijke bewoners die u, hoewel niet strikt nodig, spontaan vragen of ze u kunnen helpen met de weg!

In ons deel van Europa kleuren heideplanten tussen half augustus en half september richting purper-blauw en dat maakt het landschap in die periode extra mooi én fotogeniek.

Waar al dat moois in het Noorden van Duitsland te beleven valt, lijkt op het eerste gezicht tamelijk ver weg maar dat valt reuze mee: de afstand Utrecht-Bremen is nauwelijks 300 kilometer!…

Deze reis is ook beschikbaar met trein.

Prijs vanaf: 615.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...