Fietsvakantie Rhein Radweg 6 dagen per trein | individuele reis fietsvakantie

Fietsvakantie over het mooiste fietstraject langs de Rijn 
 
Per ICE trein reist u snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Mainz, en terug vanuit Keulen.
 
Het mooiste deel van Europas op één na langste en meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln. 
 
De dagelijkse afstanden tijdens deze fietsreis zijn vrij kort waardoor u volop kunt genieten van de prachtige natuur en rustieke stadjes en dorpjes onderweg. U fietst door een afwisselend landschap, over een vlak vrijliggend fietspad, steeds direct langs de Rijn.
 
De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnstokken waaraan de druiven stoven in de zon en rijpen tot de oogst in oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke Rijn- wijnen geproefd die uit dit gebied komen zoals de Rieling en de Elbling? 
 
Vanuit Mainz fietst u via het schilderachtige Rüdesheim naar Oberwesel. De volgende dagen fietst u door de soms nauwe en dan weer wijde Rijnvallei langs de met vele kastelen bekroonde heuvels, langs de wijndorpjes aan de voet ervan en langs de beroemde Loreley. Dit deel van de Midden-Rijn is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. In het levendige Koblenz, met vele musea en prachtige kerken, komen de Rijn en de Moezel samen. Via Bonn, cultuurstad en geboorteplaats van Beethoven fietst u verder naar het eind- en hoogtepunt van de reis: Köln (Keulen). In de verte ziet u de twee torens opdoemen van het belangrijkste bouwwerk van Köln: de wereldberoemde Dom.

Prijs vanaf: 532.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...