Wandelvakantie Nord-Eifel 5 dagen | individuele reis wandelvakantie

Wandelreis langs het Römerkanal van 2000 jaar oud

De Eifel is landschappelijk gezien een van de aantrekkelijkste regio’s dicht bij Nederland: op nauwelijks 50 kilometer achter Zuid-Limburg start een mooie heuvelachtige streek van dennenwouden, heidevelden en continu kronkelende riviertjes. Minder bekend zijn de Romeinse bouwwerken die in het noorden van de Eifel hier en daar het landschap markeren: restanten van bronnen, bekkens, bruggen en aquaducten. Köln (Keulen), toen Colonia geheten, was al in de Romeinse tijd, 2000 jaar geleden, een grote en belangrijke metropool – de stad had goed drinkwater nodig voor de groeiende bevolking. Het vernuft van de Romeinen was 20 eeuwen geleden al zó groot dat helder water over wel 100 kilometer door leidingen en aquaducten van de Eifel naar Köln in het Rijnland werd getransporteerd. Het is bijna ongelooflijk dat restanten van dat stelsel van waterwerken daar nu nog steeds staan en liggen – als ruïnes weliswaar maar in meer of mindere mate geconserveerd en gerestaureerd. Deze wandelvakantie door de mooie Nord- Eifel is er daarom een met een cultuurhistorisch tintje….

Tussen Kall en Nettersheim ligt het piepkleine plaatsje Urft aan het gelijknamige riviertje de Urft. Het is zonder meer praktisch dat er ook een klein station ligt, waar de stoptrein uit Keulen stopt; zodat u als u wenst de heen- en terugreis per trein kunt maken, maar ook voor de korte wegbreng- en ophaaltransfers naar de wandelingen of terug.

Hotel Urfterhof, het verblijfsadres van deze wandelreis, ligt in de hoofdstraat van Urft maar toch heel dicht tegen de bosrijke natuur aan. Het heeft een familiale sfeer en is met slechts 15 gastenkamers(gerenoveerd in 2019) kleinschalig te noemen. Een reis zonder stress: u pakt na aankomst één keer uw koffer uit, en op de wandeldagen brengt en haalt de trein (het station is 100 m. lopen) u naar en van het begin- en eindpunt van elke wandeltocht.

Het regionale vervoer naar het beginpunt van de wandelingen, en terug vanaf het eindpunt, gaat dus met de lokale trein (soms de bus). De GästeCard die u ontvangt, geeft recht op dat regionale vervoer. De transfers zijn dus vlot, comfortabel en milieuvriendelijk!

Een onmiskenbaar voordeel van een wandelreis zo in de onmiddellijke omgeving van Nederland is dat die eigenlijk in elk seizoen te maken is: in de Eifel hebben voorjaar, zomer, herfst en winter elk hun eigen sfeer en charme.

Prijs vanaf: 249.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...