Wandelvakantie Rennsteig 8 dagen per trein | individuele reis wandelvakantie

De Rennsteig dwars door het Thüringerwald
Een trekker voor de langeafstandswandelaar is de Rennsteig, het oudste langeafstandswandelpad van Duitsland. De Rennsteig is een 168 kilometer lange wandelroute die van Hörschel (een stadsdeel van Eisenach) naar Blankenstein bij de Tsjechische grens loopt.
 
De Rennsteig loopt over de kam van het Thüringer Woud, het Thüringer Schiefergebirge en het Frankenwald. Langs de Rennsteig staan ca. 1300 historische grenspalen, waarvan sommige in de 16e eeuw werden aangebracht. Bijzonder opvallend zijn de 13 Dreiherrensteine (in de volksmond Rennwegsteine genoemd) waarvan er 10 direct langs de Rennsteig zelf staan. De overige grenspalen dateren overwegend uit de 18e eeuw. Daarnaast staan er nog enkele stenen kruizen en gedenktekens.
 
Het huidige verloop van de Rennsteig werd voor het eerst beschreven in 1830 door Julius von Plänckner een topograaf en aanlegger van wegen, geboren in de Thüringse stad Gotha.
 
Eisenach, startplaats van deze wandelvakantie, heeft veel interessante bezienwaardigheden bijvoorbeeld het kasteel de Wartburg, waar Luther verbleef en de Bijbel vertaalde, een gebouw dat op de Unesco-lijst van werelderfgoed staat.
 
De huidige Rennsteig is verdeeld in 6, 8, 9 of 10 etappes elk met een afstand van een kleine 20 kilometer per dag met een totale wandelduur van 45 uur. De Rennsteig is voor een klein deel onderdeel van het Europese langeafstandswandelpad E10 Warschau-Noordzee.
 
De wandeklvakantie gaat per trein snel en comfortabel naar Eisenach en terug van Neuhaus naar Nederland of België

Prijs vanaf: 718.00 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...